HVAD KAN JEG GØRE FOR DIG?

I hesteverden findes der mange eksperter - og rigtig mange der ved en hel masse og har en mening om alt. Det er vigtigt at finde eksperter man har tillid til, og som ved en masse om netop deres område.

Som sadelmager ved jeg en masse om sadler og sadeltilpasning, og de forskellige symptomer på problemer fra sadlen. Men jeg er ikke dyrlæge, berider, underviser, massør eller smed - derimod samarbejder jeg meget gerne med de forskellige fagfolk du har tilknyttet til din hest, såfremt der er tilfælde hvor vores felter påvirker hinanden. Men det er vigtigt at du bruger de forskellige fagfolk til hver deres område, og hvor de ved mest.

Som sadelmager anbefaler jeg sadeltjek hver 6.mdr, og minimum 1 gang om året. En hest er en atlet der er i konstant udvikling, og sadlen vil derfor have brug for at blive justeret til hestens udvikling, det vil dog ikke altid være nødvendigt at justere noget, men better safe than sorry, og problemerne kan opstå relativt hurtigt.

Vægttab, vægtøgning, nyt foder, ny opstaldning, ny træner/underviser/berider, ny rytter, skader, behandling af bevægeapperat, uddannelse - alle har disse faktorer en påvirkning af sadlens tilpasning, og bør medføre ekstra opmærksomhed.

Jo mere man som fagperson ved om hesten og rytters historik og udvikling, jo bedre vilkår har man for at yde den bedst mulige service - dvs jo længere tid jeg som sadelmager er tilknyttet ekvipagen, jo nemmere kan jeg hjælpe. Og jo bedre samarnejde der er mellem fagpersonerne omkring ekvipagen, jo nemmere kan man undgå misforståelser, og derimod arbejde mod bedst mulige helhedsløsning.

Ind imellem støder jeg på heste eller ryttere, der har skævheder eller særlige behov, og i stedet for at at lave en lappeløsning, som igen og igen skal gentages, forsøger jeg at foreslå en proces med fx kiropraktor, fysioterapeut eller hvilken løsning der kan aftales med kunden, for at minimere problemet.